Videospellen zijn niet alleen maar enkel voor “jongelui”

0

Geplaatst door Casper | Posted in 55plus-spelletjes, archief | Geplaatst op 16-05-2011

Als je denkt aan “gaming” heb je onmiddellijk een beeld voor zich van jonge tieners die met de joystick in de hand urenlang voor het televisiescherm gekluisterd zitten. In dit geval kan je het fout hebben, meer en meer senioren zijn op zoek naar videospellen voor entertainment. Met de kinderen uit huis hebben senioren massa’s vrije tijd en videospellen zijn een uitstekende bezigheid.

De Nintendo Wii heeft de harten van veel mensen gestolen omwille van zijn vernieuwende afstandsbediening. Het is ook een feit dat veel senioren zich in de hype van Wii Sports gestort hebben. Het is niet ongebruikelijk om over “Wii party’s” te horen waarbij iedereen een klein bowlingtoernooi houdt. Het voordeel van het spelen met de Wii is dat je de bijhorende lelijke schoenen niet hoeft aan te trekken.

Nintendeo Wii

Een ander spel waarover meer en meer gesproken wordt is Art Dealer. Dit is een spel waarbij je de kans krijgt om ooit eens in je leven een kunsthandelaar te zijn. Je woont een reeks van privé kunstverkopen bij waar je de kans krijgt om meesterwerken van 20 van de grootste wereldartiesten zoals Monet, Matisse, Rembrandt en van Gogh te kopen. Het probleem is dat je geen geld hebt en men jou zowel meestervervalsingen als meesterwerken verkoopt. Het doel is om een geoefend oog voor kunst te ontwikkelen en de markt te verkennen. Dit is een uitstekend spel voor kunstliefhebbers en diegenen met een strategisch ontwikkeld brein.

In deze veranderende tijden is het niet ongebruikelijk om senioren te vinden die troost en plezier halen uit een goed videospelletje aangezien ze door iedereen geliefd zijn!

 

Write a comment