Veilig spelen

Het is bijzonder hoe makkelijk het is om via internet spelletjes te spelen. Een paar klikken met je muis en er liggen duizenden spelletjes voor je klaar. Direct te spelen, zonder op te ruimen, wel de lusten, niet de lasten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Voor een groot gedeelte is dat ook zo. Er zijn echter ook sites waar je daadwerkelijk je eigen geld kunt inzetten en daarmee kunt gaan gokken. Dat kan heel interessant zijn, want gokken is natuurlijk hartstikke leuk, maar toch is het goed om even stil te staan bij de risico’s die het online spelen met echt geld komen kijken. Daarom heb ik hier een paar tips voor jullie om zo veilig mogelijk spelletjes te spelen!

  • Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw eigen veiligheid. Probeer om niet te lang achter de computer te zitten of neem om na elk uur even 10 minuten pauze. Zo voorkomt u lichamelijke klachten en stress.
  • Ook als u om echt geld wilt spelen is uw eigen veiligheid belangrijk. Geeft nooit zomaar uw creditcard-gegevens aan websites die u niet vertrouwt. Online casino’s moeten aan strenge eisen voldoen. Vertrouwt u het niet… stort dan geen geld op hun account!
  • Voor sommige games moet u speciale software downloaden. Bij pokergames is gebeurt dat¬†bijvoorbeeld heel veel. Zorg voor een programma dat je fijn vind. En zoek desnoods nog even iets langer tot je gevonden hebt wat je graag wilt.
  • Bij veel spelletjes sites moet je een account aanmaken. Daar hoort ook een wachtwoord bij. Een wachtwoord kiezen is altijd lastig. Als het te moeilijk is, dan is het lastig om te onthouden, en een simpel wachtwoord kan weer gevaarlijk zijn omdat anderen dan uw account makkelijker kunnen hacken. Het is daarom aan te raden om een wachtwoord te kiezen van kleine letters gecombineerd met hoofdletters en cijfers te gebruiken.
  • Als je om geld wilt spelen, stel dan van te voren vast hoeveel u maximaal wilt inzetten. Ga nooit over dit bedrag heen.
  • Elke site waar je om geld kan spelen biedt ook een klantenservice aan. Dit is een fijn gevoel. Schroom niet om vragen te stellen bij de betreffende klantenservice.