Ontdek ook het spelen van videospelletjes op je mobiele telefoon

0

Geplaatst door Casper | Posted in android smartphones, archief, bubbleshooter | Geplaatst op 17-07-2011

Ook wij senioren moeten met de tijd mee gaan en velen van ons hebben ook een mobiele telefoon. Op deze telefoons kun je videospelletjes spelen en ook hier zijn veel spelletjes te vinden die geschikt zijn voor senioren. Net zoals ik al in het vorige bericht al aangaf, is het voor senioren niet ongebruikelijk om videospelletjes te spelen.

Niet alle telefoons ondersteunen de spelletjes, dus je moet wel beschikken over een telefoon met voldoende power. De meeste zogenaamde smartphones beschikken echter veelal over voldoende power om de videospelletjes goed te kunnen spelen. Zo hebben de meeste Android smartphones of iPhones voldoende power om de videospelletjes te spelen. Het nieuwe toestel van Nokia, de Nokia Lumia 800, is hier helemaal geschikt voor.

Omdat je bij het spelen van videospelletjes vaak niet erg veel lichamelijke beweging krijgt, is het verstandig om te kiezen voor spelletjes die je mentaal alert kunnen houden. Er zijn tal van spelletjes die je kunt spelen om de hersenen te trainen, waaronder schaakspelletjes, kaartspelletjes, bubbleshooter, galgje, fotopuzzels of zelfs speciale spelletjes die gemaakt zijn om de hersenen te trainen.

De laatst genoemde spelletjes, ook wel “brain trainers” genoemd, bevatten vaak kleine mini-spelletjes waarbij je dingetjes moet onthouden of zo snel mogelijk eenvoudige opdrachten moet voltooien. Ze zijn erg leuk om te spelen en het is bewezen dat ze helpen om de hersenen in goede staat te houden. Precies wat wij senioren nodig hebben dus!

Ook wij senioren moeten met onze tijd meegaan en proberen spelletjes op onze telefoon te spelen. Zoek een type spel dat je leuk vindt en probeer een paar spelletjes. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de hersenen!

Write a comment