Hersenactiviteiten van ouderen gestimuleerd door gokken

0

Geplaatst door Casper | Posted in 55plus-spelletjes, archief | Geplaatst op 27-11-2011

Voor veel gepensioneerde is de eerste periode van hun pensioen even wennen. De omschakeling van werken naar niets doen is vaak erg groot. Sommige gepensioneerde vinden het dan ook helemaal niet prettig om niets te kunnen doen. Om toch bezig te blijven gaan ze andere hobby’s zoeken.

Nu blijkt gokken een leuke bezigheid voor ouderen, niet alleen kun je samen met anderen mensen gokken maar tevens blijkt gokken ook de hersenactiviteiten te stimuleren. Uit recent onderzoek in de Verenigde Staten is gebleken naar de hersenactiviteit van ouderen. Vooral rond tachtigjarige leeftijd ervaren veel ouderen dat het steeds moeilijker wordt om dingen te onthouden en mee te gaan met de laatste ontwikkelingen. Alles werkt een stukje langzamer en doordat ouderen afhankelijk worden, wordt tevens hun wereld wat kleiner.

Online gokken bied een leuke manier om de hersenactiviteit te stimuleren maar tevens ook om u zelf uit te blijven dagen, u kunt het zien als een vorm van assessment. Door u zelf uit te blijven dagen raakt u niet vervelend en wie weet wint u online nog de jackpot. Speelt u liever niet online, neemt u dan eens een kijkje in een echt casino en wie weet heeft u er een nieuwe hobby bij.

Write a comment