Gokhallen ooit domein van tieners, tegenwoordig niet meer

0

Geplaatst door Casper | Posted in 55plus-spelletjes, archief | Geplaatst op 23-01-2012

Grijsaards nemen de gokhallen in Japan over. Ooit waren ze het domein van tieners maar tegenwoordig zijn Japanse gokhallen uitgegroeid tot de hipste hangplaats voor ouderen.

Japanse ouderen hebben volop tijd en geld en steeds meer ouderen gooien dan ook hun mutjes in de gokautomaten voor een paar uurtjes entertainment. Opvallend is het feit dat ouderen zich niet interesseren voor schietspellen of andere gevechtsgames die veelal worden gespeeld door de jongere generatie. De oudere gamers beleven meer plezier aan bijvoorbeeld fruitmachines, waarbij ze meer muntjes kunnen winnen.

De zogeheten ‘grijze markt’ wordt steeds interessanter voor bedrijven in Japan, waar het aantal geboortes sterk afneemt en de inwoners steeds langer leven. Eén op de vier Japanners is nu 65- plus, wat stijgt tot vier op tien in 2050. Zo zeggen diverse ouderen dat ze graag naar gokhallen gaan omdat ze het gezellig vinden, ze kunnen praten met andere mensen en tevens maken ze de hele dag plezier. Voor veel ouderen is het een opluchting om het huis uit te kunnen gaan en te kunnen ontspannen.

De game-industrie speelt maar wat graag op deze nieuwe kansen in. De fabrikant van het aloude Pac-Man Namco zijn bezig met het openen van speelhallen op locaties met een breed publiek, met veel licht en ruimere hallen. Sommige hallen hebben zelfs comfortabelere stoelen geplaatst voor ouderen.

Write a comment