Anno 2012 voor ouderen

0

Geplaatst door Casper | Posted in 55plus-spelletjes | Geplaatst op 13-08-2012

Van mijn twee opa’s en oma’s heb ik helaas nog maar een oma over. Des te meer redenen om extra zuinig te zijn met haar. De laatste maanden is ze toch heel wat keren overstuur geweest. Want het gaat allemaal veel te snel voor mijn oma. Wat ik ook goed kan begrijpen. Zo wordt vrijwel alles online geregeld en wordt er naar mijn mening vaak niet omgekeken naar ouderen.

Ook al is internet altijd en overal aanwezig, ik begrijp goed dat mijn lieftallige oma het niet ambieert om in haar vrije tijd het internet af te struinen. Hetzelfde geld voor het hebben van een mobiele telefoon. Mijn oma is nogal slechtziend en een telefoon met kleine knopjes is een absolute crime. Maar omdat ze zich ook heel goed beseft dat ze internet en een mobiele telefoon niet kan blijven negeren vroeg ze aan mij of ik op zoek kon gaan naar een makkelijk te gebruiken smartphone. Op deze manier kan ze mobiel bellen en alle dingen die geregeld moeten worden via internet kan ze regelen via haar telefoon.

Na een beetje heen en surfen kwam ik terecht op de website van Fujitso, die speciaal een smartphone heeft ontworpen voor senioren. De nieuwe smartphone F-12D genaamd maakt gebruik van het Android besturingssysteem. Echter zijn er wel aanpassingen gedaan die ervoor zorgen dat de telefoon makkelijker te gebruiken is voor ouderen. Daarnaast is het touchscreen geen normaal touchscreen maar lijkt het alsof je de knoppen een beetje in kunt drukken. Daarnaast zijn de knoppen groter en ook de tekst wordt groter weergegeven.

De telefoon zal begin augustus op de Japanse markt worden uitgegeven. Tot op heden is helaas nog niet bekend of de telefoon ook in Nederlandse winkels verkrijgbaar zal zijn. Het bedrijf heeft wel aangegeven de telefoon graag wereldwijd aan te willen bieden. Dus tot die tijd houd ik mijn ogen en oren goed open.

Bron: Hardware Info

Write a comment